tiistai 18. maaliskuuta 2014

Äitiysvaatteita ;)

Paljastetaanpa nyt syy blogihiljaisuuteen. Alkuvuosi meni siis täysin sohvalla maaten, ei edes ompelukoneen edessä istumiseen virta riittänyt.

Mutta nyt on Pehmosiili herännyt talvihorroksestaan ja lisääntyvän keskivartalopyöreyden vuoksi tarvitaan uusia vaatteita.
 
Kahta ensimmäistä odottaessani olin pettynyt kauppojen äitiysvaatevalikoimiin. Jos joskus sitten löysi jotain kivaa (nettikaupoista), niin se maksoi niin paljon, ettei muutaman kuukauden käytön takia viitsinyt vaivautua.

Mutta nyt onkin ihan eri tilanne: voi ihan itse päättää kankaan ja mallin, eikä edes maksa kovin paljon, kun työ lasketaan vain harrastusajaksi ;). Lisäksi kun tekee itse vaatteen, niin sen voi muokata myöhemmin normikäyttöön sopivaksi.

Elämäni ensimmäinen itsetehty äitiyspaita ihan omalla kaavalla ja mallilla. Ja pitihän se ryhtyä hifistelemään: letitys kaula-aukossa, imetysluukku ja rypytystä siellä ja täällä. Hieman tuli kasvunvaraa laitettua, tämä ei käy pieneksi missään vaiheessa :D. Mutta tykkään kovasti.

Toisen version tein mustasta trikoosta. Kavensin mallia yläosasta ja tein vain poikkileikkauksen ja rypytyksen rinnan alle. Helman malliakin muutin hieman.

Mustaa on vaikea kuvata niin, että siitä saisi selvää. Tässä näkyvät kuitenkin nuo rypytykset sivuilla ja rinnan alla. Selkäkappale on yhtenäinen ja aika istuva. Yläosa on tässä nyt hyvä, poikkileikkauksen nostan vielä seuraavassa hiukan ylemmäs, että asettuu yläosa vielä paremmin.


Ottobrelta ostetusta kukallisesta joustocollegesta tein Onionin kaavalla legginsit, yläosan muokkasin mammaversioksi ja lahjetta pidensin, muuten kaava oli aika täydellinen. Mutta ei taida minun pokkani kestää tämmöisiä housuja julkisella paikalla. Miestäkin kovasti hymyilytti, kun näki housut, me ollaan vissiin vähän rajoittuneita ;).



Näitäkään housuja ei ole kaupungilla kulkemiseen tarkoitettu, mutta on muuten aivan huiput kotihousut. Ja kyllä minä nyt pihallekin kehtaan tämmöisillä verkkareilla mennä. Samalla Onionin kaavalla, levensin vähän lahkeita ja muokkasin yläosan. Näissä näyttää vatsakumpu vielä aika vaatimattomalta, mutta kyllä se jo alkaa näkyä ihan selvästi.

Tarvisiko joku muuten ohjetta tuon äitiyspaidan tekemiseen? Jos kiinnostusta on, niin voisin seuraavaa tehdessä yrittää mallintaa ja kuvata vähän prosessia :).


6 kommenttia:

  1. Oijoi, ihania!! Minä ihmettelen, mikset noita käyttäisi julkisella paikalla :P Yhdistit kuviolliset, mutta tummasävyiset vaaleampaan paitaan = ei hypi yhtään silmille! Ja sitä paitsi kun masu kasvaa, alaosan korostaminen ei enää tunnu yhtään hullummalta idealta ;) olen tästä niiin innoissaan <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3. Eihän sitä tiiä, vaikka joskus uskallankin ne laittaa päälle jonnekin :P. Ehkä mulla tulee tuosta yhdistelmästä joku pyjama mieleen tai jotain enkä kai ole kuosillisia housuja käyttänyt sitten ala-asteiän. Katsotaan, kuin käy :).

      Poista
  2. Tosi kivan näköisiä! Osaatko sanoa paljonko lisäsit sivuun pituutta tuossa mustassa paidassa, jotta sait noin passelin näköiset rypytykset? Itselle on sama projekti työn alla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsin pituutta leikatessa silmämääräisesti, mutta kun nyt tuijotan mittanauhaa, niin veikkaisin, että 12-15 cm välillä :). Rypytin ensin framilonilla etukappaleen reilummin ja venytin sitten takakappaleen mukaan ja ompelin sivusauman. Onnea projektiin :).

      Poista
  3. Onpa kommeita kuteita! Oikeasti huippu ku voi pukeutua tuossa tilassa just niinku haluaa. Tosin pitää osata ommella. Ja sähän osaat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Onhan tää aika mukavaa, joskaan näköjään ei virta vieläkään riitä siinä määrin, että jaksais toteuttaa kovin monia suunnitelmia.

      Poista